Peta deelt Vegan Fashion Awards uit

Onder de categorie mooiste hoge hak won de keten New Look met dit botje

Onder de categorie mooiste hoge hak won de keten New Look met dit botje

De dierenrechtenorganisatie Peta maakte 24 februari de Vegan Fashion winnaars bekend.  Kledingketens die hun kledij diervriendelijk fabriceren maken kans op zo’n award. Peta wil met de awards deze kledingketens bedanken.

 

 

 

Van ASOS tot Ted Baker

De winnaars zijn heel uiteenlopend. Zo sleept online kleding- en beautyshop ASOS een prijs in de wacht, net zoals de kledingketens Topshop en New Look. Ook duurdere merken zijn niet weg te denken uit de lijst.  Zo vinden we Ted Baker, Stella Mc Cartney en Vivienne Westwood terug bij de winnaars.

Alice Vandy

Niet alleen merken worden beloond, maar ook de ontwerpers. Zo is kledingontwerpster Alice Vandy verkozen tot ‘most talented new designer’. Ze gebruikt graag felle kleuren en dierenpatronen. De kledij is wel steeds diervriendelijk. Alice maakt ook gebruik van de digitale printer voor haar creaties.

Louise Redknapp als jury

Ex-zangeres Louise Redknapp koos de winnaars. Na haar zangcarrière stortte ze zich helemaal op fashion. Louise werd zelfs in 2009 het gezicht van online fashionketen Fashion Union. “Ik was verrast om te zien uit hoeveel verschillende variaties van kledij ik mocht kiezen”, zegt de fashionista. Zelf is ze ook enorm fan van diervriendelijke kledij. “Het voelt goed om trots te zijn op wat je draagt, zeker als je weet dat je de dieren en de planeet goed doet.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s