5 sporten waarvoor je lui mag zijn

 Physical Fitness Test by  DVIDSHUB (CC BY 2.0)

Physical Fitness Test by
DVIDSHUB (CC BY 2.0)

Denk jij bij sporten al meteen aan enorm veel zweet en zware fitnesstoestanden? Wel dan is dit iets voor jou! Ik geef jou 5 mogelijke sporten die jij kan doen, zonder ook maar enige zweetdruppel. En ja, het zijn allemaal officiële sporten. 

 

 

 

1.Pokeren

Waarom? één woord: zitten. Je mag gewoon zitten terwijl je speelt. Het enige wat je moet doen is kaarten vasthouden. Je moet zelfs geen emoties tonen (liefst niet zelfs), anders hebben ze je door!

 

 

 

2. Snooker

Billiards balls: by Andrzej Barabasz (CC BY-SA 3.0)

Oké, ja hier moet je wel voor rechtstaan. Maar je hoeft alleszins niet te hardlopen. Je kan zelfs even gaan zitten en doen alsof je nadenkt over je volgende zet. Zorg er alleen wel voor dat je stok de bal raakt en niet de lamp boven je hoofd.

 

3. Tafelvoetbal

Ik hoor je al denken ‘tafelvoetbal, dat is toch geen sport?’. Jawel! Je vindt het tussen de lijst van sporten op Wikipedia en daarbovenop komt het woord ‘voetbal’ er in. Een reden te meer om eens met je vrienden op café te gaan.

 

 

 

4. Zittende volleyball

Sitting Volleyball Tournament, by: Guernsey Sports (CC BY-NC-ND 2.0)

Sitting Volleyball Tournament, by: Guernsey Sports (CC BY-NC-ND 2.0)

Ja, ook dit bestaat. Oorspronkelijk was het een sport voor invaliden. Maar het is uitgegroeid tot een sport voor iedereen. Het is de bedoeling dat je aan volleybal doet maar dan gewoon al zittend op het veld. Het enige wat je nodig hebt zijn 2 stabiele armen die tegen een stootje kunnen natuurlijk. O ja, en goede nekspieren.

 

 

5. E-sport

World Cyber Games 2004 by Peter Kaminski (CC BY 2.0)

World Cyber Games 2004 by Peter Kaminski (CC BY 2.0)

Last but not least, E-sport of electronic sport is een competitieve sport. Anders gezegd: gamen tegen een ander persoon. Bijvoorbeeld met het bekende spel League of Legends. Danny “Shiphtur” Le, was de eerste pro-gamer die een P-1A visum kreeg voor een competitie in de Verenigde Staten. Dit visum wordt enkel uitgereikt aan internationaal erkende atleten. Een échte sport dus! Let wel op, gamen is zéér verslavend.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s